Yvonne:

Kleur is van kinds af aan belangrijk in mijn leven. Aanvankelijk de keuze van het kleurpotlood en later het kleurrijke of gedessineerde stofje. Textiel is voor mij een materiaal met eindeloos veel mogelijkheden. De voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen. Dierlijke of organische vezels.

Na de studie modevormgeving en dessinontwerp aan de kunstacademie in Enschede heb ik een kledinglijn onder het label Ipary op de markt gebracht.

Om meer vrijheid in vormgeving, gebruik van materialen, dessins en kleuren te creëren is het bedrijf Paryon, winkel-atelier-galerie, opgezet.

Mode is voor mij een kunstvorm. Dat kan uitmonden in niet draagbare objecten.

Gaandeweg heeft `sustainable en recycling` een prominentere plaats in mijn werk gekregen.

 

Marie-jozé: 

Vooral de structuren uit de natuur en het hergebruik van materialen inspireren mij tot het maken van kleding, werkstukken en objecten.

Textiel in al zijn vormen heeft altijd al mijn interesse gehad. Al vroeg leerde ik haken van een tante, daarna breien van mijn moeder, kreeg naailes van een andere tante. Later leerde ik voor coupeuse en ging naar de kunstacademie waar ik afstudeerde in de richting gemengde media. Vele textiele technieken volgden, zoals weven en vilten.

Voor dit project is het erg leuk om een deel van de typische Twentse textiele wortels uit te zoeken en proberen om te zetten naar een eigentijds beeld.